петак, 29. јануар 2016.

TORTA "KATARINA"



Prva kora:
8belanaca,8kašika šećera ulupati i dodati 8žumanaca,8kašika mlevenih orasa,1kašika kakaa i 4 kašike brašna.Peći u šerpi od 3-4 litre .Kada je kora pečena preseče se na pola.
Druga kora:
6belanaca,10kašika šećera,150gr seckanih orasa,100 grama suvog grožđa,3kašike brašna,1kašika prezli.Peći na tihoj vatri na 100 stepeni oko 1 čas.
Kore navlažiti sirupom.(šoljica šećera i vode)
Fil:Od 250 grama sitnog šećera uzeti 6 kašika i umutiti sa 6 žumanaca na pari.Ostatak šećera izraditi sa 250 grama putera.Skuvati puding od vanile u 1/4 l mleka.U ohlađen puding dodati umućen puter i ulupana jaja.Penasto umutiti i namazati kore.Bela kora ide u sredinu. 
Ukrasi tortu po izboru...glazurom ili mlevenim orasima..

Нема коментара:

Постави коментар