недеља, 27. мај 2012.

zatar


Zatar je vrlo jednostavno jelo koje je prikladno za doručak ili večeru.Odlično je uz kiselo mleko.Muž i ja smo gledali emisiju" Gastronomad" i ja sam odmah morala da isprobam ovo jelo...Unapred se izvinjavam jer nemam tačne mere,skoro sva jela pravim otprilike.
RECEPT:
Razmutiti kvasac u 1,5 dcl mlake vode u koju ste dodali malo šećera.Kada kvasac krene dodati brašno i maslinovo ulje.Dodati kašičicu soli i zamesiti.Dok se testo malo odmara napravite fil:Iseckati nekoliko vezica mladog luka i svežeg spanaća,posoliti,staviti dve kašike maslinovog ulja,origano i bosiljak.
Testo razvući po plehu kao za picu (ja to radim nauljenim rukama)staviti fil na sredinu pa poklopiti testom kao paketić i opet razvući po plehu.Nauljiti i staviti da se peče u zagrejanu rernu.Za vreme pečenja takođe premazivati uljem koje sam ja još i malo posolila  ali to zavisi od ukusa.Probajte nije teško napraviti a može da prođe kao specijalitet za neku sedeljku.

Нема коментара:

Постави коментар